به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «رادکانا»، برخی افراد با علائم کوچکی نظیر استرس و اضطراب هیچگاه فکر نمیکنند که خطر سکته بیخ گوش آنهاست و اگر این رفتارهای اشتباه از زندگی روزمره فاصله نگیرد اتفاقهای ناگواری رخ میدهد که شاید دیگر جبرانناپذیر باشد، این هشدار و آلارمهای خطر باید جدی گرفته شوند.
خیلی از ما برخی مواقع احساس میکنیم که سمت چپ بدنمان درد میگیرد و اولین نکتهای که به ذهنمان میآید قلب است و سپس این سوالات که آیا فشار روانی داشتید و یا استرسی تجربه کردید؟ در این راستا با رز خراسانینژاد متخصص قلب و عروق در بیمارستانهای استان گلستان به گفتگو نشستیم.
«گلستان ما»: بیماری قلبی را تعریف کنید؟
خراسانینژاد: بیماریهای قلبی به چند دسته تقسیم میشوند، یکسری افراد به صورت مادرزادی درگیر هستند و به صورت جنینی این بیماری را دارند برخی افراد نیز به صورت ژنتیکی دچار این عارضه میشوند که به مرور زمان و با افزایش سن خودش را نشان میدهد.
بیماریهای ایسکمی قلبی و یا نارسایی قلبی بیشتر است و افراد زیادی در جهان به آن مبتلا میشوند که بیشتر به خاطر کم تحرکی، وزن بالا، افزایش سن، افزایش کلسترول، دیابت، فشار خون و چربی خون ایجاد میشود که این افراد باید خیلی به فکر سلامتی خودشان باشند و با درمان و پیشگیری از گزند بیماری در امان خواهند بود.
افراد بالای ۴۰ الی ۴۵ سال که به مرور زمان وارد میانسالی میشوند بیماریهای قلبی و عروقی در بین آنها شایعتر است.
افرادی که دچار دردهایی در ناحیه قفسه سینه میشوند باید زنگ خطر بیماری قلبی را جدی بگیرند، ما میگوئیم هر دردی از آنه تا چانه را باید جزو بیماری قلبی در نظر بگیریم.
ولی کسانی که پاهایشان درد میکند جزو درد قلبی محسوب نمیشود، بیمارانی که مثلاً به بیمارستان یا به درمانگاه و مطب مراجعه میکنند افرادی هستند که ممکن است درد قلبی را احساس کند و برای درمان پیش پزشک میآیند البته هر دردی که برای فرد آزاردهنده میشود را نباید مورد غفلت قرار داد.
درباره درد قلبی ما باید همیشه بدترین چیز را در نظر بگیریم مثلا خیلی افراد درد قلبی، درد تنفسی یا ریوی، اسپاسم عضلانی را با دردهای گوارشی اشتباه میگیرند.
«گلستان ما»: چطور باید علائم اولیه بیماری قلبی و عروقی را متوجه شویم؟
خراسانینژاد: اکثر افرادی که سن آنها پایین است و در سنین نوجوانی دچار یکسری دردهایی میشوند و به پزشک مراجعه میکنند این درد میتواند ناشی از استرس یا اضطراب باشد که قابل کنترل است.
بیمارانی که به پزشک معالج مراجعه میکنند از طریق گرفتن حداقل یک نوار قلب یا عکس از قفسه سینه وضعیت کلی آنها را بررسی میکنیم، البته ممکن است برخی افراد نوار قلب و ریه نرمال داشته باشند اما یک اسپاسم و یا یک درد کشنده در نقطهای از بدن آنها را آزار دهد مثلاً یک نقطه فوکال است به این معنا که یک نقطه درد را نشان میدهد که این ممکن است ناشی از استرس و اضطراب باشد.
یک سری هورمونهایی در بدن آزاد میشود که باعث بروز اسپاسم عروق شده و قسمتی از قلب دچار درد شود ولی همیشه نباید این گونه تفسیر کنیم چراکه واقعاً بیماریهای قلبی شایع شده است.
برخی نوجوانان در سن ۱۰ الی ۱۲ سالگی دچار دیابت نوع یک میشوند و این بیمار با درد قلبی به پزشک مراجعه کرده است، برخی بیماران ممکن است کلسترل بالایی داشته باشند و حتی افراد جوان نیز در تهدید آن هستند و در معرض سکته مغزی بیشتر قرار میگیرند.
شرح حال بیمار مشخص میکند وضعیت سلامت فرد چگونه است مثلا یک خانم یا آقای ۲۵ ساله که سابقه دیابت دارد باید حتما نوار قلب، اکو حتی تست ورزش بدهد.
ولی شرح حال بیمار مانند اینکه مثلا دچار استرس و یا تپش قلبی شده این موارد در زمره بیماری قلبی محسوب نمیشود.
علت اصلی مرگ و میر در ایران بیماری قلبی و عروقی است، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی با حوادث رانندگی در حال برابری است گاهی در برخی مواقع جلوتر هم است که باید این مسائل جدی گرفته شود.
انتهای خبر/